1497
views

Kinderopvangtoeslag 2018

De kinderopvangtoeslag wordt jaarlijks opnieuw berekend door de rijksoverheid, ook dit jaar. Prijzen stijgen en de kinderopvangtoeslag voor ouders wordt opnieuw berekend. Maar wat betekenen deze veranderingen voor de gastouder?

Zoals in onderstaande tabel te zien is stijgt het uurtarief voor de gastouderopvang met €0.16. Dit wil niet zeggen dat alle gastouders hierdoor meer zullen verdienen. Het uurtarief verschilt per gastouder en per bureau waar de gastouder bij aangesloten is.

Soort kinderopvang Leeftijd Prijs per uur in 2016 Prijs per uur in 2017
Dagopvang 0-4 jaar € 7,18 € 7,45
Buitenschoolse kinderopvang 4-12 jaar € 6,69 € 6,65
Gastouderopvang 0-12 jaar € 5,75 € 5,91

Gastouderbureaus kiezen er vaak voor om mee te gaan in de tariefswijziging wat inhoudt dat jij als gastouder meer zult verdienen.

Wanneer krijgen ouders kinderopvangtoeslag?

Als de ouders van de kinderen allebei werken en wanneer maken gebruik van kinderopvang, dan komen zij mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit geldt ook voor een alleenstaande werkende ouder. Hoeveel toeslag ouders krijgen, is afhankelijk van het inkomen, het soort opvang en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat.

Wat betekenen deze veranderingen verder voor mij?

Kinderopvang wordt door de nieuwe berekeningen steeds voordeliger voor ouders. Door de nieuwe berekeningen in het wetsvoorstel krijgen ouders naar verhouding meer kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. De prijzen voor het kinderdagverblijf en de gastouderopvang verschillen na aftrek van de toeslag niet zo veel meer. Hier kun jij als gastouder goed op inspelen, zorg ervoor dat jij je onderscheidt van de rest.

Gastouders hebben de voordelen van persoonlijke, kleinschalige kinderopvang. Benut deze voordelen en zorg ervoor dat nieuwe klanten dit ook zien. Dit begint natuurlijk bij jezelf maar het helpt om je aan te sluiten bij een gastouderbureau die hierin mee wil denken.

 Voor een volledig overzicht van de tarieven en toeslagpercentages kun je kijken op de website van de Rijksoverheid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here